Rudens lygiadienį tūkstančiai moksleivių dalyvaus žygyje į piliakalnius

Jau šį penktadienį, 2017 rugsėjo 22 d. Neries regioniniame parke vyks nacionalinis moksleivių žygis į piliakalnius. Pasirinktą 5 ar 10 kilometrų maršrutą įveikti ketina per 2,3 tūkstančio moksleivių – 72 šalies mokyklų komandos iš visų Lietuvos regionų.

„Žygį į piliakalnius rengiame siekdami padėti vaikams patirti buvimo gamtoje malonumą – patirti Neries regioninio parko gamtos grožybes, prisiliesti prie senųjų papročių ir amatų, pajusti piliakalniuose vykusių istorinių žygdarbių drąsą, – apie žygio tikslus pasakoja jo organizatorė Vilma Smaliukienė. – Žygis padeda sudominti ir suvienyti moksleivius, skatina jų smalsumą, norą savarankiškai priimti sprendimus, prisiimti atsakomybę už grupę, lavina kitus emocinius bei socialinius gebėjimus“.

Žygeiviai startuoja tarp 10.00 val. ir 11.00 val. Ąžuolo kalne. Pradinių klasių moksleiviams skirtas 5 km., vyresniesiems –10 km. ilgio maršrutas.

Keliaujančių moksleivių laukia daugybė įvairių patirčių ir išbandymų: įtraukiančios vilkelių žaidynės ir žongliravimo pamokos, verpimo verpstukų, žvejų tinklams gramzdinti skirtų molinių svarelių ar šiaudinių sodų dirbtuvėlės. Žygeiviai galės išgirsti apavo istoriją, stebėti, kaip ant molinio pado senovėje buvo kepama duonelė, išbandyti senovinius lauko žaidimus.

Kelionė truks 2–5 val. Visi žygeiviai gaus Žygeivio diplomą bei medalį.

Nacionalinis moksleivių žygis – Piliakalnių metams skirto Nacionalinio moksleivių festivalio „Piliakalnių Lietuva“, kurį rengia Lietuvos vaikų ir jaunimo centras kartu su Švietimo ir mokslo ministerija, Neries regioniniu parku bei Valstybine kultūros paveldo komisija, dalis. Informacinis žygio partneris LRT.

Daugiau informacijos – ČIA
(http://lvjc.lt/piliakalniu-lietuva/)

X
Prenumerata